Президент Петро Порошенко в своєму зверненні торкнувся найбільш болючих питань, що турбують як простих громадян, так і наших закордонних партнерів. І крім загальної риторики прозвучали досить конкретні та цікаві тези. Зокрема:

Про незадоволення роботою владних структур
За словами президента, він незадоволений роботою Верховної Ради, окремих міністерств, та… самого себе! І підтримує критику, що лунає від простих людей, та фахівців. Це сигнали, які потрібно сприймати конструктивно, аби вдосконалюватись, виправляти помилки, та збільшувати ефективність роботи.

Про деолігархізацію
Деолігархізація стане однією з голових позицій внутрішньої політики. За словами президента, нікому з олігархів не буде дозволено і не зійде з рук ні утримання власних збройних формувань, ні кишенькових політичних проектів і СМІ. Як сказав Порошенко, бряцанням зброї олігархи його не залякають.

Читайте також: Кожен крок депутатів можна відстежувати онлайн

Про похорони проекту "Новоросія"
Як зазначив гарант, Україна нарешті покінчила з ганебною політикою багатовекторності і чітко визначила напрямок європейського руху. І ця позиція допомогла зірвати плани Кремля. Порошенко наголосив, ще декілька днів тому,як йому стало відомо, "на проекті "Новоросія" було поставлено могильну плиту".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Про диво Збройних сил
Не зважаючи на жахливий стан Збройних сил, що дістався від минулої влади, українські військові майже голими руками зуміли не тільки зупинити агресію ворога на сході, а й дати гідну відсіч. Сьогодні ж хоч забезпечення армії збільшено в декілька разів, але це лише мінімальний рівень забезпеченості військ країни, що веде війну. Тому, за словами Порошенко, видатки на оборону будуть значно збільшені.

Читайте також: Порошенко пропонував екс-губернатору Одещини бути дипломатом

Про гучні корупційні скандали
Практика гучних корупційних скандалів стала якщо не нормою, то сприймається суспільством як позитивна тенденція. Гарант зазначив, така практика буде тільки поширена. Чистка чекає ряди МВС, прокуратури, та інших силових структур. Вже готові документи на звільнення 300 суддів, яких звинувачують у злочинах

Про російську газову голку
До переліку позитивних змін Порошенко відніс суттєве зменшення залежності від Росії в газовому питанні – сьогодні в загальному обсязі постачання, російський газ займає лише 37%, тоді як рік назад -- 90%. Це стало можливим завдяки реверсу з Європи, збільшенню свого видобутку, та ліквідації посередників на внутрішньому рику.

Про перемоги української дипломатії
Президент наголосив – не зважаючи на критику української дипломатії, саме завдяки МЗС вдалось досягти того рівня підтримки в світі, що сьогодні має Україна. Такого її рівня країна не мала ніколи за всі 24 роки незалежності. Тому вже в вересні-жовтні держава має надію таки отримати безвізовий режим з ЄС.

Читайте по темі: 10 маловідомих фактів про Петра Порошенка