Сьогодні виповнився рік з того дня, як Надія Савченко потрапила на територію Росії, де її звинуватили у вбивстві російських журналістів.

Лист підтримки і солідарності з народним депутатом України написав міністр Великобританії у справах Європи Девід Лідінгтон. Лист опублікувала Українська правда.

"Минув рік з моменту, коли Вас затримали та нелегально перевезли через кордон з України до Росії. Упродовж 12 місяців утримання в неволі Ви продемонстрували безмежну мужність і стійкість. Жодну людину не може бути піддано свавільному арешту чи ув'язненню", - пише він.

17 червня минулого року українку захопили і вивезли в окупований бойовиками Луганськ, де кілька днів допитували. 8 липня українську льотчицю помістили в слідчий ізолятор Воронежа.

Матеріал по темі: Нагороду Freedom Awards замість Савченко отримала її сестра (фото)

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Російська сторона наполягає, що Савчено сама перетнула кордон, хоча її адвокати наводять докази, що бойовики насильно вивезли її з України.

Український льотчиця оголошувала голодування, яке тривало більше 80 днів. Також, щоб не нудьгувати, вона вирішила написати книгу про жіночий героїзм під час Майдану, АТО та інші військові операції, в яких вона брала участь.

Басманний суд Москви 6 червня продовжив термін перебування Савченко в СІЗО до 30 вересня.