Сьогодні сенатор Джон Маккейн прилетів в Київ. Президент Петро Порошенко провів з ним зустріч. Про це повідомляє ВВС-України.

Під час зустрічі глава держави заявив, що в ході бойових дій на Донбасі Росія використовує зразки новітньої зброї.

"Ми боремося зі зброєю XX століття проти зброї XXI століття, оскільки Росія постачає на Донбас сучасне озброєння, використовуючи Україну як тестовий полігон для випробування новітніх зразків", – повідомив він.

Також президент привітав раніше ухвалений Сенатом США законопроект щодо американського оборонного бюджету, який передбачає, зокрема, і підтримку оборонної сфери України.

"Це не лише фінансова, економічна допомога, а й підтримка нашої безпеки", - повідомляє президент.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Американський сенатор Джон Маккейн під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив, що не братиме участь у виборах президента США, які мають відбутися наступного року.

Разом з тим, на його думку, США мають надати оборонне озброєння Україні. Він сказав, що треба поглибити санкції проти Росії.

Цього тижня про намір висунути свою кандидатуру від Республіканської партії заявив колишній губернатор штату Флорида та брат екс-президента США Джеб Буш.

Відповідаючи на запитання, Маккейн підкреслив, що Росія будує з Донбасу сухопутну дорогу на Крим, а потім почне знову давити на Молдову.

Матеріал по темі: Джон Маккейн зустрівся з бійцями "Дніпро-1" (фото)

Нагадаємо, що вчора Маккейн зустрівся з бійцями добровольчого батальйону "Дніпро-1".