Судимий у 2001 році за статтею "Посягання на конституційний лад" Юрій Петровський став депутатом міської ради Запоріжжя. Також у 2014 році він очолював так зване "народне ополчення".

Про це повідомляє Громадське ТБ.

"У 2001 році газета "Сегодня" із посиланням на прес-службу СБУ писала про змову з метою організації державного перевороту, яку розкрили у 2000 році. Її учасники "цілеспрямовано готувалися до повалення конституційного ладу в країні", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Росіянина посадили на два роки за намір вступити в "Правий сектор"

Згідно інформації, затримані "вели формування бойових груп, з'ясовували дислокацію військових частин і місць зберігання зброї, продумували способи його захоплення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також, вони визначили перелік об'єктів для проведення диверсій та терактів. Петровського тоді притягнули до кримінальної відповідальності.

Тепер він став депутатом, бо в Україні закон не забороняє бути депутатом міської ради людині, яка має судимість.

Нагадаємо, минулого року Петровський очолював так зване "народне ополчення" і навіть був його координатором. Він засуджував Майдан і привселюдно спалив ляльку з фото Степана Бандери.

Коли учасників "ополчення" набирали через форуми, там були вказані телефони нового депутата Запорізької міськради.