Після звернення народних депутатів до ГПУ, в.о. Генпрокурора Володимир Гузирь пообіцяв до кінця цього тижня передати кримінальні справи щодо 274 кримських суддів, які порушили присягу народу України і перейшли на бік російських окупантів, до Верховного Суду.

Про це повідомив 8 липня член фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський за результатами сьогоднішнього візиту народних депутатів до Генеральної прокуратури, пише Gazeta.ua.

"Ми сподіваємось, що Генеральна прокуратура виконає обіцянку, яку вона дала народним депутатам, про те, що до кінця цього тижня матеріали справ будуть передані голові Верховного Суду України. Ми будемо сподіватися, що це справді станеться, і надалі ми будемо інформувати суспільство про результати розгляду цього питання", - сказав він.

Читайте також: Кримських зрадників оголосять "жертвами репресій України"

Окрім того, Логвинський висловив сподівання, що за результатами розгляду у Верховному суді питання щодо кримських суддів-зрадників його буде винесено на розгляд Верховної Ради найближчого пленарного тижня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За його словами, депутати вже давно передали до ГПУ документи щодо злочинів з боку кримських суддів, і два місяці тому їм було оголошено про підозру, однак, до сих пір справи так і не були передані до Верховного Суду.

"Згідно з інформацією, якою я володію, судді з Криму, використовуючи свої зв'язки, звернулися до вищих чинів, зокрема у судовій владі, з проханням притримати ці матеріали, що дало б їм можливість не бути притягнутими до кримінальної відповідальності до того, як Парламент піде у відпустку. Ми, як депутати, не допустимо цього", - підкреслив він.

Логвинський зауважив, що кримським суддям, згідно з чинним Кримінальним кодексом, загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час сьогоднішнього пікету під Генеральною прокуратури, у якому взяли участь, зокрема, народні депутати з різних фракцій вимагали завершити усі необхідні процесуальні дії і нарешті передати кримінальні справи щодо 274 кримських суддів-зрадників до Верховного Суду України.