У 11 областях та 23 регіональних центрах не знайшли коштів для забезпечення відеоспостереження на регіональних виборах, які пройдуть в Росії 13 вересня 2015.

Про це в середу, 8 липня, повідомляє РБК.

"На жаль, цього року на відеореєстраторах і веб-камерах вирішили заощадити. Закон не передбачає обов'язкового відеоспостереження на виборах", - розповіла РБК член Центральної виборчої комісії Майя Гришина.

У єдиний день голосування 13 вересня відеоконтролю не буде ні на одній виборчій дільниці в 11 областях та 23 регіональних центрах. Частково спостерігати за чистотою голосування за допомогою відеокамер будуть тільки на виборах в Ленінградській і Ростовській областях.

За словами Гришиной, Ленінградська область знайшла кошти, щоб обладнати відеореєстраторами 300 виборчих дільниць з 956. Відеореєстратори обходяться бюджету значно дешевше, ніж камери, що транслюють в інтернет: камери для 300 виборчих дільниць обійдуться області в чотири мільйони рублів - це 4% від бюджету, закладеного на вибори в цьому регіоні.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Геї та фашисти це уявні проблеми Росії - Навальний

Ростовська область обладнає веб-камерами 100 з 2606 виборчих дільниць.

Послуги із забезпечення відеоконтролю оплачує той регіон чи місто, де проходять вибори. У 2014 році в єдиний день голосування відеоспостереження велося тільки в чотирьох регіонах з 84. Москва тоді витратила на відеоконтроль більше всіх - близько 500 мільйонів рублів.

Перший і єдиний раз федеральний бюджет оплатив установку систем відеоконтролю голосування на виборах президента Росії 2012 року. Тоді з бюджету було виділено 13 мільярдів рублів.