Суд первинної інстанції в Неаполі виніс сьогодні обвинувальний вирок голові футбольного клубу "Мілан" Італії Сільвіо Берлусконі. Його визнали винним у справі про підкуп політичних супротивників в 2008 році.

Про це повідомляє 5 канал.

Суддя заявив, що 78-річний політик засуджений до трьох років позбавлення волі.

Справа полягала в тому, що Берлусконі звинувачували в передачі сенатору Серджо Де Грегоріо три мільйони євро за відхід в опозицію партії "Італія цінностей", через що уряд прем'єр-міністра Романо Проді в січні 2008 року втратив підтримку більшості у верхній палаті парламенту і пішло у відставку. Це дозволило Берлусконі повернувся до влади.

Незважаючи на такий вирок Берлусконі відбувати покарання не буде, тому що термін давності справи закінчиться до листопада. Також у політика є право оскаржити таке рішення.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Матеріал по темі: Я завжди буду володіти "Міланом" - Берлусконі

Нагадаємо, що раніше одіозного політика вже засуджували за кількома справах, зокрема, за ухилення від податків і секс з неповнолітніми. Втім, за італійським законодавством, екс-прем'єр має право відбувати покарання не у в'язниці, а під домашнім арештом або на громадських роботах.