Генеральний прокурор Віктор Шокін направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів клопотання про відсторонення від посад суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Слідчі вважають, що вони можуть перешкоджати кримінальному провадженню проти них. Царевич та Вовк зможуть уникати слідства та суду під виглядом необхідності розгляду судових справ. Також вони мають можливість впливати на інших осіб, яких можуть допитувати під час розслідування.

Верховна Рада 4 березня абсолютною більшістю голосів зняла суддівський імунітет із Сергія Вовка, Оксани Царевич, Віктора Кицюка.

Суддів Царевич та Кицюка звинувачують у завідомо неправосудних рішень проти учасників Автомайдану.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Вони були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якому звинувачували Тимошенко. Також Царевич разом із Сергієм Вовком та Ганною Медушевською входили до колегії суддів у першій справі екс-міністра внутрішніх справ та нинішнього нардепа Юрія Луценка.

Читайте також: Скандальна суддя Царевич знову працює – адвокат

Вінницький міський суд 11 березня цього року обрав для Оксани Царевич запобіжний захід особисті зобов'язання строком на 2 місяці з необхідністю носити електронний браслет.

2 липня стало відомо, що Царевич знову взялася вершити правосуддя.