Майбутня поїздка кількох депутатів парламенту Франції до Криму не була погоджена з українською стороною.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Вважаємо таку поїздку французьких парламентарів безвідповідальним кроком, виявом їхньої неповаги до державного суверенітету України. Це свідоме нехтування законодавства України, політики Франції та Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В анексований Крим вперше приїдуть євродепутати

У МЗС повідомили про те, що будуть реагувати на будь-які факти порушення встановленого порядку. Порушникам взагалі можуть заборонити в'їзд на територію України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"У зв'язку з цим МЗС закликає всіх іноземних громадян чітко дотримуватись законодавства України, порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї", - додали у відомстві.

Нагадаємо, що 21 липня повідомлялось про те, що група французьких парламентарів зустрінеться в Москві з головою Держдуми РФ Сергієм Наришкіним, а потім відвідає Крим. Це стане першим візитом західноєвропейських політиків з моменту анексії півострова Росією.