Британську корпорацію FT Group, в яку входить видання Financial Times, продали японській компанії Nikkei. Вартість угоди становила 844 мільйони фунтів, повідомляє колишній власник видання Pirson Plc.

В цю угоду не буде входити будівля FT у Лондоні, а також 50% прав на The Economist. Усі деталі покупки видання мають бути узгодженні до кінця року.

"Ми пишаємося, що були власниками Financial Times майже 60 років. Але за теперішніх ринкових умовах виданню краще бути частиною світової компанії, яка спеціалізується на новинах про фінанси. Тепер ми зможемо зосередитись на новинах про бізнес", - прокоментував головний директор Pirson Джон Феллон.

Сьогодні вранці Pirson підтвердили чутки щодо можливого продажу видання. Британські ЗМІ називали ймовірнішим покупцем німецьке видання Alex Springer. Але самі німці сьогодні спростували цю інформацію.

Читайте також: Незважаючи на близький дефолт, українські акції дорожчають

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За 2014 рік компанія Pirson показала великі прибутки, акції компанії зросли на 2,2%. Зараз у Британії 738 тисяч людей підписані на Financial Times. Перший свій випуск газета надрукувала у 1888 році.