Російські оборонні підприємства недорахувалися торік двох мільярдів доларів прибутку.

Про це повідомляє німецьке видання DW.

Представник російської державної корпорації "РОСТЕХ" заявив, що західні банки стурбовані антиросійськими санкціями, які затримують переказ грошей.

У минулому році "Рособоронекспорт" отримав за поставки власної продукції близько 11,2 мільярда доларів. Це на два мільярди менше від запланованого. Західні банки затримують платежі на строк від одного до восьми місяців.

Труднощі з переказом коштів торкнулися всіх російських клієнтів іноземних банків. Голова правління Російського міжнародного банку Євген Ретюнський наголосив, що це стосується навіть тих, кого немає в санкційних списках Західних країн.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Читайте також: Росію очікує дефіцит бензину - "Роснефть"

Це, за його словами, пов'язано не тільки з санкціями, але і з міжнародними угодами, до яких Росія приєдналася з 2014 року.

Зокрема, він зазначив правила FATCA, відповідно до яких банки повинні повідомляти про рух коштів на рахунках клієнтів, що мають ознаки американського платника податків.

Зокрема, Ретюнський пов'язує затримки з переказами коштів з діями російських регуляторів, які борються з витоком капіталу. Тому вони поступово посилюють валютне регулювання.