У Києві в Центрі культури та мистецтва пройшла виставка народних ляльок. Мета проекту – відкрити нові імена українських майстрів.

Більше 90 майстринь з різних куточків країни представили свої роботи на цьому заході. У кожному регіоні є власні унікальні особливості створення народної ляльки. Саме це додає виставці різноманітності. Усі представлені ляльки створені вручну.

Читайте також: Індонезієць творить кавові шедеври на засохлому листі (фото)

Дуже цікавими виявилися експонати з Чигирина. Основна композиція цих ляльок – "Чигиринська наречена носить шишки", в якій представлена "молода" та її "дружка". Авторами цього витвору є Олена Чорноус та її юна учениця.

Крім цієї весільної композиції на виставці є і окремі роботи Олени Борисівни, яка отримала за свої талановиті роботи диплом.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що в лютому 2015 року у музеї Духовні скарби України відбувся виставковий проект "Чотири сезони", на якому пройшла виставка авторської ляльки та сучасного мистецтва.

Сотні робіт найвідоміших майстрів і художників, і всі жанри і напрямки були представлені в рамках цього масштабного проекту: авторська, інтер'єрна, колекційна, текстильна та ігрова ляльки тішили гостей виставки майже місяць.