Батальйон "Донбас" не покидав Широкиного і збирається зайняти бойові позиції через 5 днів.

Про це повідомив військовий Євген Шевченко телеканалу 24. Таку ж інформацію на своїй сторінці в Facebook опублікував екс-комбат батальйону Семен Семенченко.

Вони стверджують, що військові проводять ротацію, і вони мінялися місцями з бійцями полку "Азов".

"Батальйон півроку тиснув всю "кацапську сволоту". І жодним чином своєї боєздатності не витратив.У нас був відпочинок, ми не потребуємо підвищенні боєздатності", підкреслив боєць.

Семенченко підкреслив, що письмового наказу про відведення позицій не було, якщо його не буде далі, то військові повернуться до захисту своїх бойових позицій.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу
Показати ще

"Нічний вихід батальйону "Донбас" з Широкиного про який зараз повідомляють ЗМІ - якраз звичайна ротація. Так відбувається вже півроку. "Донбас" змінив "Азов", а потім через п'ять днів-навпаки. На цей раз замість "Азова" добровольців змінили морські піхотинці", - написав Семенченко.

Боєць і нардеп додав, що ротацію провели неправильно, бо хоч морпіхи і патріоти готові захищати територіальну цілісність України, але у них не достатньо досвіду та спорядження.

Читайте також: Батальйон "Донбас" повністю вийшов з Широкино - журналіст

Нагадаємо, що питання демілітаризації Широкиного Донецької області обсудался членами нормандської четвірки в ході телефонних переговорів.

Президент Росії Володимир Путін зажадав від України вивести збройні підрозділи як "жест доброї волі", тому що бойовики зробили таке ж. У той же час, обстріли населеного пункту продовжилися вчора.

За результатами переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і главою України Петром Порошенком було вирішено запропонувати ОБСЄ до 3 серпня створити схему виведення сил АТО з Широкиного.