"Укроборонпром" увійшов до рейтингу найбільших оборонних компаній світу за версією американського тижневика Defense News. Він зайняв 92 місце зі 100. Виручка компанії за підсумками минулого року 500 мільйонів доларів.

У трійку найбільших виробників зброї увійшли два американських і одне британське підприємства. Перший рядок рейтингу зайняла компанія Lockheed Martin. Вона спеціалізується на авіабудуванні, космічній техніці та суднобудуванні. Її виручка склала 40,13 млрд. доларів. Другим виявився "Boeing" з виручкою 29 млрд. доларів, а третє дісталося британській BAE Systems, якій вдалося заробити 25,45 млрд. доларів.

Більшість рейтингу складають американські компанії. У ньому представлено 41 виробник зброї із США. Британських компаній у рейтингу 10, 7 - з Японії, по 5 з Франції та Південної Кореї, 4 з Ізраїлю, 3 з Німеччини. Решта країн представлені по 1-2 виробниками.

Читайте також: Українську авіацію ремонтуватимуть за стандартами НАТО

У рейтинг також представлені сім російський оборонних підприємств. Найбільшим серед них визнаний концерн "Алмаз-Антей". Він посів 11 сходинку рейтингу з виручкою в 9,2 млрд. доларів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, 8 липня "Укроборонпром" заявив, що підприємство збільшило виробництво зброї в 36 разів.

Раніше президент Петро Порошенко назвав завдання для українського оборонного підприємства - увійти до п'ятірки експортерів зброї.