Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявив, що за два тижні своєї роботи практично повністю перекрив контрабанду цигарок в регіоні. Це йому підтвердили угорські та румунські прикордонники.

"Румунські та угорські силовики, що контролюють кордон із Україною вздовж Закарпатської області, заявляють, що за останні півтора тижні контрабанда фактично зупинилася. Руху крупних партій тютюнових виробів, як у попередній період, немає", - повідомляється на сайті Москаля.

За даними закарпатського губернатора, представник Північно-Альфелдської митної та фінансової варти Угорщини заявив, що "контрабанда фактично зупинилася". Представник прикордонної поліції Румунії Сігетул Мармацієй зазначив, що "за останні десять днів вони не затримали жодного блоку контрабандних цигарок".

Читайте також: 15 тисяч пачок контрабандних сигарет виявили на Закарпатті (фото)

"Мова іде не про дрібні випадки, коли людина бере пару блоків сигарет і ховає в одязі, щоб прогодувати сім'ю, а про організований нелегальний бізнес із багатомільйонними прибутками. Ми домовилися про запровадження спільних патрулювань кордону та щоденний обмін інформацією про порушення", - зауважує Москаль.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Проте, на сайті голови області зазначають, що повністю ліквідувати контрабанду вони "не в змозі". Губернатор відтепер знаходитиме митників та прикордонників, які пропускають через кордон кожну конкретну партію контрабанди.

Нагадаємо, що останню велику партію цигарок затримали в Закарпатті 3 дні тому - понад 300 ящиків у потязі до Словаччини. Головною метою свого перебування на посаді під час призначення два тижні тому, Москаль називав саме припинення контрабанди в регіоні.