Культова українська письменниця Ліна Костенко готує до виходу нову художньо-історичну книгу.

Про це повідомляє День.

В ексклюзивному коментарі виданню дочка письменниці Оксана Пахльовська поділилася подробицями майбутньої книги.

За словами Пахльовської, нове видання Костенко буде твором в прозі про долю українців у Російській імперії і охопить історичний період кінця XVIII - XIX століття.

Читайте також: Американський письменник вимагає повернути Крим і Казань Монголії

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Не буду повністю розкривати секретів. Це річ в прозі на межі художньої літератури та історії, яка показує еволюцію і деградацію Російської імперії через роздоріжжя українських доль. Історія, де є Україна, Росія, Польща та Франція. Це XIX століття, починаючи від Катерининської епохи і закінчуючи крахом імперії", - розповідає вона.

Крім того, Пахльовська наголосила, що абсолютно ніхто не чекає цієї книги, проте "вона вже є".

Нагадаємо, останній прозовий роман Ліни Костенко "Записки українського самашедшого" вийшов у грудні 2010 року. У романі з нотками іронії та скепсису описується період президентства Леоніда Кучми, а також Помаранчева революція 2004-2005 років.