Фахівці з США допоможуть українцям зістрибнути з російської газової залежності та перейти на альтернативні джерела енергії. Так, американська компанія Ukraine Agro Valley Association (UAVA) побудує в Одеської області п'ять заводів, в яких вироблятимуть паливо з біомас.

Загальна вартість проекту потягне на $100 мільйонів. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу UAVA.

"В цього спільного українсько-американського проекту є мета створити постійне джерело біоенергетичного палива в Україні, щоб допомогти здолати українську залежність від природного газу з Росії", - говориться у повідомленні.

Протягом п'яти років американська компанія побудує 20 заводів по всій країні та ще планує довести їх сумарну потужність до переробки двох мільйонів тонн енергопродукції за рік. І таким чином опалювати громадські й приватні будівлі.

"Кожен з наших заводів буде автономним центром з доходами і витратами та конкуруватиме з іншими нашими заводами", - говорять в UAVA.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: "Зелена енергія" замінить російський газ

Нагадаємо, 13 липня у Вашингтоні засновник UAVA Генрі Штеренберг представив біоенергетичний проект UAVA прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку та іншим членам Кабміну на розгляд.