Міліція самопроголошеної "ДНР" контролюватиме Широкине разом із співробітниками українського МВС.

Про це заявив заступник начальника головного командного центру Генштабу генерал-майор ЗСУ Олександр Розмазнін в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає 24 канал.

Військовий додав, що у населеному пункті поки проводять розмінування. Доки це відбувається, Широкине не перейде ні під чий контроль. Місцевих мешканців евакуювали, поки там не стане спокійно.

"Згідно домовленостей там будуть сумісно працювати міліцейські підрозділи — українські окремі райони Донецької області. Ми наполягаємо на тому, щоб цю територію контролювали підрозділи міліції України. Вони будуть озброєні пістолетами. Навіть автомати не будуть мати. Вони будуть забезпечувати там порядок, охороняти місію ОБСЄ", - сказав генерал-майор.

Читайте також: Бійці "Донбасу" займуть позиції в Широкиному через п'ять днів

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Розмазнін додав, що всі заходи по забезпеченню ОБСЄ безпеки покладені на українську сторону.

Нагадаємо, що вчора в Широкине прибули морські піхотинці. Вони замінили бійців батальону "Донбас".

Проте вчора боєць АТО повідомив, що це звичайна ротація і бійці повернуться на свої бойові позиції через п'ять днів, якщо у Генштабі їм не видадуть письмовий наказ про відхід з Широкиного. Екс-комбат батальону Семен Семенченко повідомив, що такий наказ засекретили.