В Україні припинили утилізацію легкої та стрілецької зброї до закінчення військового конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє начальник відділу з питань контролю над озброєнням Міністерства внутрішніх справ Катерина Біла.

"На цей час питання роззброєння не стоїть на порядку денному в Україні. Ми призупинили утилізацію легкого озброєння і стрілецької зброї поки Україна не відновить свій контроль над всією територією і не відновить територіальну цілісність", - розповіла Біла.

Також вона пояснила, що рішення призупинити утилізацію - це питання часу, адже згідно з домовленостями із НАТО та США, Україна має утилізувати зайву зброю. Наразі вогнепальна зброя не є зайвою, і про таке рішення українська сторона попередила партнерів.

Читайте також: У Мінфіні збираються відмінити додатковий імпортний збір

Катерина Біла додала, що країна продовжує виконувати договір Оттавської конвенції, на якому вирішили не використовувати протипіхотні міни.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще