ТОВ "Астеліт" (бренд life :)) за квітень-червень поточного року вперше з виходу на ринок в 2005 році "вийшов в плюс" - оператор зафіксував квартальний чистий прибуток майже 1,78 млрд грн.

Про це повідомляє Delo.ua.

Минулого місяця основний акціонер, турецький Turkcell, викупив частку life :), що належала "СКМ" Ріната Ахметова.

За всі 10 років роботи на українському ринку life :) жодного разу не досягав позитивного фінансового результату ні на квартальній, ні на річній основі. У Turkcell своїм основним досягненням за другу чверть поточного року назвали оптимізацію кредитного та боргового навантаження life :). До реструктуризації непогашені боргові зобов'язання "Астеліту" становили 875 млн доларів.

Читайте також: Турки викупили частку Ахметова в life :)

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Турецький акціонер конвертував значну частину кредиту life :) у власний капітал і реструктуризував частину боргу. "Це було зроблено для виключення валютного ризику деномінованих у доларах США кредитних зобов'язань і їх негативного впливу на консолідовану фінансову звітність Групи Turkcell", - пояснили в прес-службі "Астеліту".

Turkcell повністю перевів поточні кредити life :) у національну валюту, їх залишок склав 3,6 млрд грн (163 млн доларів). Рівень заборгованості за кредитами, всього в два рази перевищує показник EBITDA, є оптимальним, і дозволить life :) більш ефективно управляти своїми грошовими потоками.

Наприкінці червня поточного року група "СКМ" повідомила про продаж 44,96% акцій компанії Euroasia Telecommunications Holdings BV (Нідерланди), якій належать корпоративні права ТОВ "Астеліт". Turkcell за те, щоб стати одноосібним власником life :), заплатив 100 млн доларів і "успадкував" борги українського мобільного оператора №3.