Бійці добровольчого батальйону "Донбас" написали звернення до президента України.

Як повідомляє прес-служба батальйону в Facebook, вони просять повернутися на бойові позиції в Широкине.

Військові аргументують свою позицію тим, що під час їх відсутності почастішали атаки терористів із застосуванням зброї, забороненої Мінськими угодами.

Крім того, сепаратисти зайняли території так званої буферної "сірої" зони по лінії Водяне - Комінтерново. Бійці уточнюють, що в той район надійшла артилерія і бронетехніка.

"Зафіксовано жваве підвезення боєкомплектів і паливно-мастильних матеріалів російським терористам в Безіменому, Саханці і Новоазовську", - повідомляють військові.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Незважаючи на домовленості щодо демілітаризації Широкиного, в його районах тривають активні бойові зіткнення, що призводить до втрат з українського боку.

"В результаті боїв під Широкиним 09.08 і в районі Волновахи 10.08 загинуло 8 і поранено 13 бійців АТО, один зник без вісті. Чотири морпехи отримали поранення в результаті атак терористів", - уточнюють воєнні.

Читайте також: Бій в Широкино: терористи наступають, втрати серед сил АТО (фото)

На підтвердження вони наводять слова секретаря РНБО Олександра Турчинова, який констатував ескалацію конфлікту.

Нагадаємо, що батальйон "Донбас" покинув Широкине 28 липня за планом звичайної ротації і обіцяв повернутися на бойові позиції впродовж п'ять днів. Екс-комбат Семен Семенченко заявив, що виведення військ з Широкиного утаємничено в Генштабі.