Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) почала розподіляти готівку в районах Луганської та Донецької областей, які знаходяться під контролем українського уряду.

Як повідомляє Центр новин ООН, допомогу отримають 600 тисяч чоловік, в основному внутрішньо переміщені осіби, які серйозно постраждали у зв'язку з бойовими діями на сході України.

"ВПП надає допомогу у вигляді готівки там, де функціонують банки і ринки, з тим щоб люди могли повернутися до нормального життя, порушеного конфліктом", - говорить представник ВПП в Україні Джанкарло Стоппоні..

В ООН вважають, що допомога у вигляді готівки буде частково сприяти розвитку місцевої економіки.

Перші гроші вже роздали на півночі Луганської області. Кожна людина отримала суму в гривнях, еквівалентну 20 доларам.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Бойовики не допускають ОБСЄ на кордон з Росією

До кінця року ВПП збирається надати продовольчі набори, ваучери та готівкові кошти більше 575 тис. постраждалим у зв'язку з конфліктом на сході України. Вже отримали допомогу 200 тисяч чоловік.

За підрахунками ООН, від конфлікту на сході України в тій чи іншій мірі постраждали 5 млн чоловік. Щонайменше, 1,7 мільйона з них - діти.