Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов відзвітував про успіхи з імпортозаміщенням російських комплектуючих. Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" планує наростити виробництво бойової колісної плаваючої машини БТР-3е до 30 штук щомісяця.

Про це сьогодні повідомив секретар Радбезу під час відвідування випробувального полігону бронетанкового заводу, передає кореспондент "РБК-Україна".

"Коли ми розірвали кооперацію з агресором, в БТР-3e немає ні деталі, я підкреслюю, російського виробництва. Все виробляється в Україні. Починаючи від корпусу, який зварюється на бронетанковому заводі, і завершуючи більш дрібними деталями", - зазначив він.

Єдиною імпортною деталлю бронетранспортера, за його словами, є двигун.

"Причому це не якийсь російський ярославській двигун. Це двигун Deutz або Mercedes", - наголосив Турчинов.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Він повідомив, що сьогодні столичний завод виготовляє 20 машин БТР-3е на місяць.

Читайте також: Армія отримала перші модернізовані танки Т-80

Нові бронетранспортери, за словами секретаря Радбезу, від початку до кінця зібрані на державному підприємстві. Також тут ремонтують приблизно 20-30 бойових машин, у тому числі і танків.

"Безумовно, це недостатня потужність. Ми ставимо завдання - нарощувати потужність, щоб хоча б довести до 30 машин на місяць", - уточнив Турчинов.

Нагадаємо, секретар Радбезу не виключає загальної мобілізації в Україні у разі агресії з боку Росії.