24 серпня вся країна святкуватиме День незалежності України. Урочистості почнуться 22 числа і триватимуть всі вихідні.

Знай.ua зробила підбірку заходів для всієї родини у Києві та Львові.

Київ.

21-24 серпня на Співочому полі пройде виставка квіткових композицій, які символізують єдність та цілісність України. Подивитися на квітковий арт можна буде з 9:00 до 21:00

22-23 серпня на Андріївському узвозі відбуватиметься фестиваль мистецтв із майстер-класами та традиційним ярмарком від майстрів з усієї України.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

О дев'ятій ранку 23 серпня президент України Петро Порошенко підніматиме головний прапор країни на Софійській площі.

Цього ж дня відбудеться фестиваль-конкурс "Україна очима дітей" на сходинках біля КМДА. У столичній опері можна буде переглянути концерт "Ніхто, крім нас", а на Співочому полі влаштують концерт на честь Дня Державного Прапора.

22 та 23 серпня "Парк Київська Русь" запрошує на щедре і веселе святкування Яблучного, Медового і Горіхового Спасів. Гостей вже біля воріт привітно зустрінуть хлібом-сіллю і ароматними яблуками, а далі на них чекають різноманітні розваги.

Читайте також: У Китаї видадуть "Кобзаря" з ілюстраціями місцевих художників

Наприклад, у театралізованих постановках оживуть легенди і міфи про богиню краси і любові Ладу та її сина Леля, про весілля Літа і Осені.

З 23 по 25 серпня на Софійській площі з ранку і до вечора проходитиме виставка бойових прапорів ВСУ, Нацгвардії і Прикордонної служби України.

24 серпня о 10:00 розпочнеться "Парад незалежності" у центрі міста. Хрещатиком пройдуть 2300 солдатів і 12 військових оркестрів.

О 13:00 відбудеться програма творчих народних колективів.

У паузі між музичною програмою відбудуться спортивні змагання: турнір зі стрітболу, показові виступи східних єдиноборств та інше.

А о 16:30 на Хрещатику покажуть гала-концерт на честь Дня незалежності.

У "Парку Київська Русь" цього дня відбудуться театралізації далеких історичних подій – легенди про Андрія Першозванного, про Олега і Аскольда.

Потім перед очі гостей Древнього Києва з'являться княжі дружинники на бойових конях і покажуть вишкіл кінної стройової підготовки та трюки на конях.

А на Михайлівській площі 24 серпня пройде "День незалежності з добровольцями і волонтерами": виставки, майстер-класи та концерт "Пісні Героїв".

Львів.

22-23 серпня у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться фестиваль "Львівського".

Організатори обіцяють проведення унікальних кулінарних майстер-класів з приготування страв з використанням пива і до пива.

Гостей розважатимуть – Фагот і Фоззі з музичної групи "ТНМК". Свою музичну участь вже підтвердили MAD HEADS , ТНМК, DZIDZIO, "Брати Гадюкіни".

23 серпня о 12:30 на Личаківському кладовищі урочисто піднімуть державний прапор України.

Також, 23 серпня о 17:00 у Львівській обласній філармонії можна буде послухати святковий концерт за участю відомих творчих колективів і солістів Львова.

24 серпня о 14:30 проведуть пробіг за тверезу Україну. Учасники акції пробіжать 20 км від Оперного театру до Винників і назад через Винниківське озеро. В рамках заходу виконають Гімн України та зберуть кошти для поранених воїнів батальйону "ОУН".

о 10:00 того ж дня відбудеться Родинне свято у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. У програмі - козацькі забави, ярмарок української продукції, силове шоу для дітей "Маленький богатир", конкурс вишиванок.

Аж до 30 серпня триватиме ярмарок до Дня Незалежності на проспекті Свободи. Він працюватиме з 11:00 по 22:00 у будні дні та з 10:00 по 23:00 – у святкові та вихідні дні.

Особливістю цьогорічного святкування стане заборона продажу алкоголю. На святковому ярмарку продаватимуть продукти лише вітчизняних виробників.