Сьогодні Бердянський міськрайонний суд засудив головного сепаратиста міста. Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Запорізької області.

Правоохоронні органи затримали 57-річного прихильника незаконних збройних формувань 25 травня 2014 при спробі перевезення зброї до Маріуполя.

Диверсант разом з подільником планував проведення провокацій у Бердянську і в сусідньому місті з наступним захопленням адміністративних будівель.

Після затримання сепаратистів міліціонери виявили 73 ящики зі зброєю, яку постачали з Криму в Запорізьку область.

В арсеналі сепаратистів була стрілецька зброя, міномети і гранатомети.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Місцеві жителі повідомляють, що ситуація в місті поки спокійна.

"Звичайно ж велика частина міста налаштована патріотично. У місті часто проходять акції на підтримку територіальної цілісності України, активісти організовують збір коштів та речей для переселенців, жителі міста йдуть на контакт біженцям. У той же час сепаратистські настрої є, але вони у меншості. Нещодавно у нас знесли пам'ятник Леніну і ніхто особливо не заперечував. Пізніше місцеві обклеїли постамент листівками, в яких викривається брехня російської пропаганди. Місцеве населення все ж з побоюванням ставиться до великої кількості військових в місті, які у своїй формі заходять в кафе та інші заклади. Всі бояться наступу сепаратистів, але сподіваються на міцність Маріуполя. Всі розуміють, що Маріуполь дуже близько до Бердянська розташований. Але ми сподіваємося на краще ", - повідомила" Знай "місцева мешканка Вікторія.