Російські військові показали техніку, яку вони стягнули до Луганську. На фото, викладених в інтернет бойовиками, видно, що все знаходиться в стані повної бойової готовності. Військові експерти кажуть, що Росія місяць стягувала війська, може наступати хоч завтра. А не 9 травня, як заспокоюють генерали.

37-річний радист з Москви показав танки, бойові машини піхоти, "Урали" з російськими розпізнавальними знаками та номерами, міномети, гранатомети та автомати. Також похизувався ПТУРами, які є на озброєнні тільки в Росії. Вся ця зброя зараз знаходиться в Луганську. На світлинах, які росіянин показав в соцмережах, видно снайперів в "кікіморах", бензовози та міномети "Васильок". Також вражає кількість танків та військових, які "світяться" на фото. Свій репортаж терорист робить упродовж двох останніх тижнів.

Про скупчення техніки військові експерти знають.

"Три ударні групи російських терористів вже сформовані. Після Дебальцевого вони перегрупувалися, на полігоні в Луганську створили такий собі "відстійник". Там зібрали всі сили. В грудні ми спостерігали такі самі скупчення, вони майже місяць підтягували техніку. А після того вдарили по Дебальцевому. Зараз відбувається те саме. Причому, вони встигли повністю підготуватися і напасти можуть в будь-який момент. Хоч завтра. А не 9 травня, як зараз кажуть наші генерали", - пояснив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Читайте також: Терористи оголосили повну бойову готовність

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Місце, де саме терористи створили "відстійник", вибране не випадково. За словами Тимчука, звідти в будь-який момент вони можуть дуже швидко дістатися до "лінії зіткнення". Тому в "Інформаційному спротиві" б'ють на сполох. Адже світлинами чутки про наступ на Великдень підтверджуються. Видно, що росіяни повністю готові до нападу.

"Знайдені вами фото повністю збігаються з даними, які ми маємо. Але дуже дивно, що ці фото є у відкритому доступі. Раніше ми теж відстежували по соцмережам переміщення терористів. Але потім ФСБ оперативно почало знищувати цю інформацію. Дійшло до того, що у військових забирають телефони. Знаходити їх стало важче ", - уточнює експерт.

За даними нашої розвідки, на окупованих територіях зараз перебуває 742 танки різних модифікацій, більше тисячі БМП, БТР, БРДМ, 386 одиниць систем РЗСО, 92 одиниці систем ППО та ще тисячі мінометів, артилерії, кулеметів та РПГ. Приблизна численність бойовиків – 12,5 тис., та ще 3,2 тис.кадрових російських військових.

Читайте по темі: Україна відновлює "Ракетний щит"