Щомісячний заробіток керівництва столичної адміністрації сягає 20 тисяч гривень. Про це повідомив заступник голови постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Олександр Вовченко.

"Звернувся з депутатськими запитами, аби розкрили інформацію про премії та інші виплати директорів департаментів та їхніх заступників. З 16 запитів відповіли тільки на 3. Але результати були вражаючі" - каже депутат.

На початку березня КМДА опублікувала штатний розпис секретаріату Київради, згідно з яким зарплати чиновників з надбавками становили від 2 до 4 тис. грн.

"Але при мінімальних окладах можна отримувати не лімітовані обсяги премій. Рекордсменом у преміюванні є керівники Департаменту комунальної власності. Призначений торік 5 листопада директор за два неповні місяці отримав премій на 25 тисяч. Його заступники отримали у жовтні близько 10 тисяч соціальної допомоги кожен. А в грудні премії керівників Департаменту сягали в середньому по 22 тисяч гривень", - розповідає він.

Керівництво Департаменту ЖКГ щомісяця отримує додатково по 2 – 5 тисяч гривень, а під Новий рік отримали у середньому по 10 тисяч грн. премії кожен. А Департамент культури, незважаючи на чималу кількість працівників із вченими ступенями, які отримують доплати, також отримали премії – від 290 до 6 тис. грн.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я не проти високих премій для чиновників, керівників комунальних підприємств. Але якщо ці топ-менеджери показують високі результати роботи – заробляють гроші до бюджету міста, чи заощаджують їх. Але найбільші премії отримують в Департаменті комунальної власності. Хоч статті бюджету, за які відповідає Департамент: надходження від орендної плати та доходи від відчуження майна, - в 2014 році недовиконані", - обурюється депутат.

Олександр Вовченко з колегами домагаються пояснень у міської влади в час, коли багатьом бюджетникам затримують зарплату.

"Згадайте хоча б страйк працівників КП "Київпастранс", які у грудні вимагали погашення боргів за вересень", - каже Вовченко.