Кабмін скоротив терміни надання послуг держреєстрації прав на майно. Тепер замість двох тижнів речові права на майно реєструють протягом трьох днів, а при держреєстрації із видачею свідоцтва про право власності на нерухомість — протягом п'яти днів.

"Це хороша новина для тих, хто збирається продавати чи купувати квартиру чи іншу нерухомість. Бо зазвичай тяганина з паперами триває тижнями. А якщо житло ще й переплановане без відповідних документів чи оформлене з порушеннями, то ця процедура може зайняти кілька місяців", - говорить "Знай" нотаріус Володимир Потопальський.

Свідоцтва за швидкісною схемою видаватимуть із 8 червня.

"Швидке оформлення документів буде платним. Послуги коштуватимуть удвічі дорожче звичайного оформлення документів. Наприклад, за оформлення невеликої двокімнатки у Києві прийдеться заплатити не 760 гривень, а 1500", - каже нотаріус.

Він радить у червні-серпні не замовляти швидкісну процедуру оформлення документів.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Це трудомісткий процес, який потребує уважності. Я впевнений на всі 100 відсотків, що працівники Держреєстру спочатку будуть плутати ті документи, вилазитиме повно помилок. Таке вже було 2013 року, коли змінили правила реєстрації нерухомості", - прогнозує Володимир Потопальський.

Нагадаємо, щоб переоформити житло, варто прийти в найближчу нотаріальну контору. Принести туди паспорт, свій ідентифікаційний код і майбутнього господаря нерухомості. А також — техпаспорт на помешкання й свідоцтво про його реєстрацію.