Сьогодні кілька сотень киян діставались на роботу на велосипедах. Ранкову ініціативу "Велосипедом на роботу" організувала на Майдані Незалежності "Асоціація велосипедистів Києва". Підтримав ідею навіть мер міста Віталій Кличко. Він теж поїхав до мерії на своєму ровері.

Із 8-ої ранку, перед роботою, велосипедисти зібралися біля фонтану на Майдані. Вони пили каву, їли круасани. Також брали учать у конкурсах, за це отримували термокружки, бафи та інші речі для спортсменів.

"Багато хто їздить велосипедом на роботу. Сьогодні ось вирішили зібрати до купи максимальну кількість велосипедістів, щоб привернути увагу решти та мотивувати людей на авто пересісти на екологічний і здоровий вид транспорту", - розповіла "Знай" волонтерка організації Марина Ющенко.

Читайте також: Львів'яни оголосили бойкот маршруткам

"Я у асоціації нещодавно, а на велосипеді вже кілька років. Можу сказати, що день, коли у тебе з'являється велосипед, це - твій другий день народження", - додала вона.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Всім бажаючим роздавали правила дорожнього руху, збірки цікавих веломаршрутів столиці, брошурки для велосипедистів прекрасної статі: у доступній формі про догляд та ремонт велосипеда спеціально для дівчат.

Біля сцени давали півлітрові пляшки із мінеральною водою. За 45 хвилин роздали щонайменше 200 штук.

"Я - велосипедист із 20-річним стажем. Працюю у Академії наук, трохи пожив у Європі. Я можу сказати, що у нас ще досить далеко до культури велосипедного руху. Навіть якщо зробити купу велодоріжок, все одно їх використовуватимуть як парковки або тротуари. Як наприклад сталось зі Львовом. Щоправда, якщо критична маса людей пересяде на велосипеди, ситуація може змінитись", - прокоментував "Знай" один із учасників заходу.

На майдан на велосипеді Corratec також заїхав мер міста Віталій Кличко. Його одразу оточили журналісти та довго не пускали до сцени.

Мер сказав, що дуже радіє великій кількості присутніх та поїхав велосипедом на роботу - до Київської адміністрації.

До "Асоціації велосипедистів Києва" можна було долучитись прямо на заході: заповнивши анкету та сплативши 150 гривень річного благодійного внеску. Кличку також запропонували стати членом асоціації, мер на пропозицію не відреагував.