Сьогодні зранку в Бабиному Яру горів храм ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість". Охоронці, які були поруч, самі загасили полум'я.

"Виклик про пожежу одноповерхової будівлі ми отримали о 4:54. Загоряння відбулось ззовні приміщення трапезної. Вогнем пошкоджено зовнішню стіну будівлі та металопластикове вікно. Ніхто не постраждав. Ймовірною причиною займання є підпал", - кажуть в прес-службі ДСНС.

В міліції почали перевірку. Адже саме цей храм Української православної церкви Московського Патріархату горить втретє за останні декілька місяців. Кожного разу його закидають "коктейлями Молотова". А всі обставини пожежі вказують на те, що причетні до підпалу одній й ті ж особи.

26 січня о 4-00 годині ранку була друга спроба підпалу храму "Всіх скорботних Радість" у Бабиному Яру. Охоронець храму почув сильні вибухи і побачив зарево полум'я", - кажуть в УПЦ МП. Додають, що хтось кинув 6 пляшок із запальною сумішшю, з яких 3 не загорілися. Внаслідок, була пошкоджена вівтарна частина храму.

В Держслужбі з надзвичайних ситуацій уточнюють, що гасити пожежу їх не викликали.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Охоронці самі впорались, мали вогнегасники", - розповіла тоді "Знай" речник ДСНС Світлана Водолага.

Матаріал по темі Храми Московського патріархату підпалюють шинами та закидають "коктейлями молотова"

Вперше, так само о четвертій ранку, храм горів 4 грудня минулого року. Священики кажуть, що конфліктів ні з ким не мали, погроз теж не було. А місце нікому не заважає, адже знаходиться неподалік від цвинтаря. До речі, відео з підпалами церкви в Бабиному Яру невідомі викладають в інтернет.