Сьогодні на 50 копійок подорожчав бензин А-95. Ще вчора мережі "Окко", "Вог", "Шел" його продавали за 21,99 грн, а сьогодні – за 22,49 грн. У мережах групи "Приват" - "Авіас-партнер", "Укрнафта" - бензин подорожчав на 5-10 копійок. Його там продають за 19,45-19,65 грн.

"Зараз активізувався автомобільний сезон і автозаправні мережі не втрачають шансу заробити на цьому. Звісно, причини для подорожчання є – у квітні нафта на світових ринках подорожчала майже на 10 доларів, зросла вартість електроенергії", - говорить "Знай" Олександр Сіренко, із консалтингової компанії "ЮПЕКО".

Матеріал за темою У травні пальне подорожчає на гривню

Він вважає, що це не останнє подорожчання цього місяця. Наступне буде через кілька тижнів ще на 50 копійок.

"Очевидно, мережі бояться відлякати клієнтів, тому збільшують ціни поступово", - припускає експерт.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

На його думку, власники автозаправних мереж мають можливість не піднімати ціни протягом травня.

"У березні нафта рекордно подешевшала. Це означає, що у кінці квітня на початку травня мережі б мали знизити ціни. Вони цього не зробили. Всі аналітики очікували зменшення вартості пального на травневі вихідні. Вони знову вирішили цього не робити, аби більше заробити. Якщо вони не змінюють цін, коли нафта дешевшає, то чому піднімають їх після подорожчання сировини? Думаю, такою ціновою політикою мають зацікавитися державні контролюючі органи", - говорить Олександр Сіренко.

Матеріал за темою Бензин подешевшав на 20 копійок

Нагадаємо, з кінця квітня вартість нафти подорожчала ще майже на 5 доларів і тримається зараз на рівні 66-67 доларів за барель.