Небайдужі кияни звернули увагу, що Будинок профспілок завісили патріотичним банером. З одного боку споруди ведуться будівельні роботи. На даху там зводять ще додаткові поверхи.

У Державній службі будівельної інспекції кажуть, що жодних дозволів на надбудови не давали.

"Дали дозвіл на ремонт та реконструкцію, але за умови, що конфігурація та зовнішній вид будівлі не зміниться", - пояснив Сергій Шевченко, співробітник інспекції.

Будинок профспілок спорудили у 1980 році.

"Частина будинку належить нам – Федерації профспілок України. А інша частина – належить Київській міській раді профспілок", - каже Володимир Саєнко, заступник голови федерації профспілок.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Київській міській раді профспілок ситуацію не коментують.

Читайте також: Міліція шукає вибухівку в одеському Будинку профспілок

Вулицю Хрещетик офіційно занесено до Державного реєстру пам'ятників архітектури. Тому, аби здійснювати такі роботи, потрібні дозволи від органів місцевої влади та Міністерства культури.

У міській раді проблему визнають. Заступник директора департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш пояснює, що КМДА веде переговори з забудовниками про незаконність їхніх дій.