У Дніпропетровську 14 травня відбудеться допрем'єрний показ художнього фільму "Гетьман". Кіно зняли за романом українського письменника Віктора Веретенникова, в якому йдеться про боротьбу Богдана Хмельницького за національну ідею і незалежність від іноземних держав.

"Гетьман" - це художня інтерпретація складної особистості Богдана Хмельницького і драм його життя в контексті національно-визвольної війни українців у середині XVII століття і побудови Козацької держави", - повідомила "Знай" вчитель літератури Валентина Космикіна.

Читайте також: Українцям покажуть фільм про подвиг "кіборгів"

Одна з основних сюжетних ліній відкриває для глядачів не мужнього гетьмана і полководця, а піднімає завісу над його особистим життям, непростими стосунками з коханою жінкою. Головний герой відчуває божевільну любов, зраду, недовіру.

"Такий фільм у сучасній ситуації в Україні дуже актуальний. Мені здається, що ця стрічка сподобається кожному українцю, якому небайдужа доля нашої батьківщини, її історія, сучасність і майбутнє. Також нам розкажуть, як боротися за національну ідею, сміливо протистояти ворогові і не зупинятися ні перед чим на своєму шляху", - розповів "Знай" місцевий житель Сергій Семенов.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, що 11 травня на всіх телеканалах показали фільм про героїзм кіборгів під час атак на Донецький аеропорт.