Депутати Верховної Ради відмовилися ввести податок на автомобілі, яхти, моторні човни, мотоцикли, літаки та гелікоптери вартістю понад 50 тис. євро. За ухвалення закону проголосували лише 176 нардепів.

"Мені взагалі дивно, що цей закон у нашому парламенті зареєстрували. Адже у більшості депутатів по кілька машин вартістю понад 50 тис. євро. Вони ж не будуть приймати закони, від яких самі страждатимуть", - говорить Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії АФС.

50 тис. грн. за теперішнього курсу – 1, 19 млн грн. За ці гроші можна придбати 4 автомобілі середнього класу або однокімнатну квартиру в столиці.

"Це, звісно, величезні гроші для пересічного українця. Тому транспортні засоби за таку ціну є розкішшю. Однак я не виключаю, що цей законопроект є не так економічним, як політичним. Його могла зареєструвати певна група депутатів, наперед знаючи, що більшість за закон не проголосує. Потім ці депутати докорятимуть своїм колегам на різних політичних шоу та дебатах. Мовляв, ніхто не хоче себе обмежувати у розкошах", - припускає експерт.

Матеріал за темою Донька головного даїшника їздить на "Ренж Ровері" й приятелює з Періс Хілтон

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, з минулого року діє податок на розкіш. Його мають сплачувати власники легкових автомобілів із об'ємом двигуна більше 3 літрів і терміном експлуатації до 5 років.