У малому залі палацу "Україна" у Києві 8 травня відбувся заключний, дев'ятий концерт 3-го сезону проекту Jazz Kolo - "Jazz UA". Глядачі змогли побачити три різні обличчя жіночого джазу.

Юля Рома, Лана Меркулова та Оля Нека склали палітру стилів та манер виконання, якою показали розмаїття трактування джазової музики. Окрім класичних композицій, дівчата заспівали і авторські пісні.

Читайте також: Джазові коломийки грали на трембітах та водафоні

Після виступу одна зі співачок запросила на сцену генерального директора палацу "Україна" Романа Недзельського. На прохання проводити джазові вечори щотижня він повідомив про амбіційні плани.

"Хочу, щоб Закус із своїми "питомцями" збирався не у Малій залі палацу , а у Великій. І щоб співочим українкам підігравав сам Маркус Міллер", - заявив він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Джаз Коло розпочне новий цикл вечорів уже у вересні. Деякі глядачі жалкують, що влітку у проекту буде творча пауза.

"Я думаю не пропускати жодного концерту. Шкода, що буде кількамісячна перерва. Я б ще хотів почути саксофон, трубу, флейту та контрабас на джаз-колі", - поділився зі "Знай" враженнями інженер та затятий меломан Олександр Журавльов. На джазовий вечір він прийшов удруге.

Про майбутнє проекту розповів "Знай" організатор та музикант Ігор Закус.

"Є декілька ідей щодо наступного сезону. Імовірно, запустимо формат спеціальних фестивалів окремих інструментів, які давно практикують в Європі. Це коли разом збирається пограти декілька басистів, або бас-гітари разом із контрабасом. Або навіть 5-6 ударників. До того ж, вони можуть грати як по черзі, так і разом", - сказав джазмен.

За його словами, скоріше за все Jazz Kolo продовжить традицію щомісячних вечорів джазу, яких за рік загалом зазвичай набігає 10.

"Також хочу більше показати молодих українських музикантів", - підсумував організатор.

Читайте також: Попадюк зіграв із Віктором Павліком на Джаз колі (фото)

Нагадаємо, проект виник у 2007 році. Перший сезон тривав приблизно 2,5 роки спільно із видавництвом "Темпора".

Тоді провели 20 концертів в Українському домі, їх записували та знімали на відео. Зробили програму і випустили 15 DVD та 16 CD-дисків української музики.

Наступна серія із 10 концертів відбулась у "Часописі", в клубному форматі.