Українські авіабудівники підписали перший контракт на авіасалоні в Ле Бурже.

Такою інформацією поділився "5 канал".

Успішні перемовини на авіасалоні у французькому Ле Бурже дали старт програмі "Ан-132", транспортного літака, здатного перевозити понад 9 тонн вантажу на близько- і середньомагістральні маршрути. Поки що новенький "Ан" існує лише на папері. Але головне для його повноцінної появи на світ – гроші – вже є. Саудівська Аравія інвестує у цей проект. "Це єдиний літак, який може сідати і злітати з піску. Це літак такого калібра, який їм дуже підходить", - заявили в ДП "Антонов".

Королівство хоче не просто купувати, а виробляти у себе нові літаки "Ан". Укладена угода - підтвердження намірів української та німецької сторін допомогти Саудівській Аравії збудувати та оснастити таке підприємство. Технологіями його забезпечать німецькі фахівці, будівництво куруватиме Україна, а зводитимуть переважно місцеві.

Читайте також: "Антонов" разом з поляками створить патрульний літак на базі Ан-148

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Це буде не один завод з виробництва літаків "Ан-132". В майбутньому це буде цілий авіабудівний комплекс інтегрованих між собою споруд", - розповів представник саудівської сторони.

Закласти перший камінь майбутнього заводу сподіваються вже наступного року. А ще за рік, у 2017 році, українські авіабудівники планують здивувати гостей Ле Бурже новеньким "Ан-132", який представлять тут уже в металі, а не на папері.