Гральний бізнес в Україні можуть легалізувати найближчим часом. Вчора про це схвально висловився Айварс Абромавічус, міністр економічного розвитку і торгівлі.

"Я особисто – за гральний бізнес, бо це доходи бюджету", - сказав він.

До цього про підтримку цієї галузі заявляв прем'єр Арсеній Яценюк. Він також говорив, що легальні азартні ігри принесуть додаткові кошти в державну скарбницю.

"Питання грального бізнесу дуже небезпечне для України. З одного боку, справді, завдяки казино та залам із гральними апаратами можна наповнити бюджет, з іншого – при дрібних прогалинах в законі гральні зали можуть стати масовими, як було раніше. Це поведе за собою хвилю суспільних проблем, особливо у промислових містах", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик компанії AFS.

Читайте також Яценюк легалізує ігровий бізнес

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На його думку, завдяки гральному бізнесу не можна буди залучити додаткових інвестицій в Україну.

"Знаю, що міністр висловлювався про іноземних інвесторів цього бізнесу. Навряд чи вони знайдуться. Якщо за останній різ не знайшли іноземних вкладників у аграрну сферу України, що там говорити про інші сфери", - каже фахівець.

Він вважає, що легалізація грального бізнесу зараз не на часі.

"Зараз в Україні йде війна, настрої у суспільстві дуже різні. В багатьох є зброя. Легалізація грального бізнесу тільки додасть роботи міліції. А якщо уряд так прагне наповнити бюджет, хай би почав спершу робити, якісь кроки щодо виведення зарплат з тіні", - каже фахівець.

Нагадаємо, гральний бізнес в Україні заборонили 2010 року після великої пожежі в павільйоні гральних апаратів.