У містах України будуть зменшувати кількість дільничних.

Про це у програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною розповів глава МВС Арсен Аваков. Передає телеканал 24.

"Буде трошки змінений функціонал. Є такий вислів у західній системі поліції "сommunity police" – це сервісна поліція, тобто дільничний міліціонер повинен здійснювати сервіс на своїй території. У місті ми будемо зменшувати їхню кількість і функції, а у сільських районах ми будемо навпаки нарощувати права, можливості і забезпечення таких дільничних поліцейських", - розповів він.

Також чиновник розказав про ситуацію з Державною автоінспекцією.

"Кожному з них буде щось запропоновано. Наприклад, існує ДАІшник, такий же товстенький, як я. Він не проходить по нашим новим стандартам. Але раптом він страшно порядна людина або дуже серйозна людина. З цього ми пропонуємо піти працювати зі своїми фізичними або віковими або іншими якостями, але зі своїм досвідом, наприклад, в службу дільничного поліцейського", - розповів Аваков.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Матеріал по темі: У столиці безкоштовно пригощають кавою та стрижуть нову поліцію

Чиновник підкреслив, що серед колишніх співробітників ДАІ лише 38 осіб пройшли відбір у нову поліцію. Він наголосив, що кожному з них дадуть заняття по функціональному призначенню.

Нагадаємо, що 2 липня Верховна рада прийняли закон про нову поліцію, яка повністю замінить ДАІ.