Сьогодні Верховна Рада прийняла три закони, які усувають перешкоди для отримання Україною кредиту від МВФ у розмірі 1,7 млрд доларів.

Також парламент затвердив закон, що дозволяє отримати 1 млрд доларів від Світового банку, 0,2 млрд від Німеччини і 0,3 млрд від Японії, передає "Інтерфакс-Україна".

Для отримання цих коштів потрібно було, зокрема, поліпшити систему гарантування вкладів фізичних осіб, затвердити механізми впливу на підприємства-боржники "Нафтогазу України" і уточнити підслідність Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Верховна Рада працюватиме без літніх канікул

Крім того, необхідний був закон, який повинен забезпечити єдиний підхід у сфері формування та встановлення тарифів у сфері комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, в червні директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що МВФ буде кредитувати Україну, навіть якщо вона оголосить дефолт.