На Закарпатті виявили та ліквідували нарколабораторію злочинного угруповання, до якого має відношення народний депутат Михайло Ланьо із кримінальним прізвиськом "Блюк".

Про це повідомляє "Закарпаття онлайн", посилаючись на свої джерела у правоохоронних органах.

"Лабораторія діяла в селі Ключарки біля Мукачева. При цьому заклад був замаскований під пельменний цех", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Боєць батальйону "Херсон" виявився наркоторговцем

Керував всім процесом - права рука нардепа Ланьо, злочинець на кличку "Тайсон". Він перебуває у розшуку та, за деякими даними, переховується в Угорщині. В матеріалах прослуховування є телефонні переговори нардепа із помічником, які засвідчують безпосередню причетність нардепа до наркобізнесу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"З шести інших затриманих підозрюваних у цьому злочині п'ять були арештовані, але відпущені судом під заставу. В лабораторії виготовляли особливо небезпечний синтетичний наркотик первентин, який розповсюджували на території Закарпаття", - розповіло видання.

Інформація про це не оприлюднювалася майже два місяці із невідомих причин, а причетні досі уникають покарання.

Раніше, СБУ повідомила про наявність кримінальних проваджень проти членів злочинного угруповання, наближених до депутата Верховної Ради Михайла Ланьо за підозрою в торгівлі наркотиками в Закарпатській області.