У арт-центрі Я. Гретера відкрилася незвичайна інсталяція з п'яти тисяч гільз, які приїхали з різних частин фронту на сході України. На картині намальований президент РФ Володимир Путін і називається "Обличчя Війни".

Автором незвичайного портрета стала відома сучасна художниця Дарини Марченко. За її словами, робота була створена у відповідь на події в Україні, коли Росія проявила агресію і напала на Східну частину країни, тим самим створивши найкрупніший військовий конфлікт в Європі з часів другої світової війни. Про це пишуть на офіційній сторіночці в "Фейсбуке" арт-центру.

Антивоєнна картина, розміром 240х170 см, єдина в світі мозаїка, на якій змальовано обличчя тирана і є першим в історії твором у такій техніці.

Читайте також: Бійці АТО малювали і відпочивали на березі Азовського моря (фото)

А особливість цієї роботи в тому, що характер картини міняється залежно від освітлення і кута, під яким на неї дивитися, - страх, гординя, жорстокість і ненависть, жаль і розгубленість. Як пишуть у повідомленні центр, цей портрет символізує війну, у якої багато емоційних проявів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще