Генеральна прокуратура почала в 5 місцях України відбір заявок на керівні прокурорські посади. В систему можуть потрапити люди з досвідом юридичної практики, які раніше не працювали системі прокуратури.

"Наше головне завдання – відкрити двері прокуратури для компетентних, мотивованих і порядних людей, які здатні змінити систему з середини та прагнуть перетворити її таким чином, аби вона дійсно служила інтересам Українського народу. Відкритий, чесний і прозорий конкурсний відбір – єдиний спосіб зробити це", - ідеться у вітальному слові до оголошення конкурсу заступника Генпрокурора Давіда Сакварелідзе.

Конкурс проходитиме у 4 етапи. На першому рівні кандидати на прокурорські посади мають відповісти на 100 запитань щодо знання чинного законодавства України. На другому етапі кандидатів за допомогою математичних, логічних та вербальних засобів перевірять аналітичні здібності.

Читайте також: ГПУ скоротила три тисячі прокурорів

Бажаючим отримати прокурорські посади за новими правилами доведеться також пройти психологічний тест та співбесіду, на яку допустять лише тих кандидатів, які пройдуть попередні етапи з високими результатами.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На конкурс не допустять кандидатів, які не володіють державною мовою та були пов'язані з корупційними діями. Кожен, хто візьме участь у конкурсі має надати декларацію про доходи за минулий рік і згоду на збір інформації про її відповідність дійсності.

Усі необхідні форми містять на сайті Генпрокуратури, але здавати документи можна лише персонально.

Читайте по темі: "Зарплата прокурора - $2,5 тис, слідчого - $1,5 тис" - Сакварелідзе