Президент Петро Порошенко підписав закон про звільнення від необхідності введення касових апаратів підприємцям з річним доходом менше одного мільйона гривень.

Про це повідомили в прес-службі парламенту.

З тексту документа випливає, що платники єдиного податку першої, другої і третьої груп - фізичні особи-підприємці - у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує один мільйон гривень, не будуть застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

Якщо сума доходу перевищить один мільйон гривень, то з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, підприємець зобов'язаний використовувати касовий апарат. Застосування реєстратора розрахункових операцій для нього продовжиться в наступних податкових періодах, поки діє свідоцтво платника податку.

Читайте також: З наступного року в Україні введуть нові пільги на проїзд

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Цей закон також звільняє підприємців від санкцій при проведенні валютообмінних операцій, якщо вони виконуються не в касах уповноважених банків, до 1 січня 2016 року.

Використовувати касові апарати, здійснювати технічне обслуговування та пломбувати РРО дозволяється тільки через сервісні центри. Експлуатувати апарат реєстраторів можна не довше семи років.