До Стокгольного арбітражу з позовом проти України звернулися акціонери компанії Укрнафта. За словами Коломойського, вони вимагають, щоб їм компенсували збитки за несанкціонований відбір газу з богу НАК Нафтогаз України.

Пише ЛІГАБізнесІнформ

Про це журналістам видання повідомив особисто Коломойський, оскільки є одним із співвласників Укрнафти.
"Ми подали до суду не лише в англійський, але і в Стокгольмський арбітраж. Англійський стосується прав акціонерів Укрнафти, Стокгольмський - стосується газу", - він уточнив.

Також читайте: "Нафтогаз" хоче відсудити у "Київенерго" Ахметова 3,9 млрд грн

Нагадаємо, Група Приват вже не вперше подає позов проти України. Міноритарні акціонери Транснаціональної фінансово-промислової нафтової компанії "Укртатнафта" у відповідь зверталися до суду Великобританії з позовом до компанії "Нафтогаз" через порушення акціонерної угоди.Але скандальний олігарх Ігор Коломойський заявив, що після слів одеського губернатора Міхеїла Саакашвілі про збитки "Укрнафти" у 2014 році в розмірі 80 мільярдів гривень, компанія може не виплачувати дивіденди.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Питання про виплату дивідендів на суму близько 1,8 млрд гривень планували обговорити на загальних зборах акціонерів 22 липня. Компанія повинна була виплатити їх ще навесні, проте потім відмовилася це зробити.

Раніше глава "Приватбанку" Ігор Коломойський також ініціював арбітражний суд проти Росії за втрачені інвестиції в Криму.