Члени Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відмовилися від розгляду президентського законопроекту, в якому пропонується позбавляти українських паспортів тих, хто має подвійне громадянство.

Про це повідомив глава комітету, нардеп від фракції "Батьківщина" Григорій Немиря під час комітетських слухань, передає "Інтерфакс-Україна". Свою позицію аргументували тим, що не мають наміру порушувати регламент.

Немиря пояснив, що згідно із законодавством парламент може проголосувати за скорочення термінів, відведених на процедуру розгляду законодавчої ініціативи. Народним депутатам, за його словами, надали законопроект на ознайомлення 14 березня. На внесення альтернативних законопроектів відведено два тижні, а тому його ніяк не можна розглянути раніше 29 березня, не порушивши регламент.

"Хочу ще раз наголосити на принциповій позиції комітету з прав людини. Не дивлячись на бажання, комітет не буде порушувати закон України, покаже приклад, як працювати за законом, і сподівається на широку участь громадських організацій, зацікавлених експертів в обговоренні варіантів не тільки цього законопроекту", - наголосив Немиря.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Верховна Рада планує винести 23 березня на голосування законопроект про позбавлення українського паспорту тих, хто має кілька громадянств.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще