Прокуратура оскаржить рішення суду щодо звільнення на поруки колишнього депутата українського парламенту Миколи Мартиненка.

Його підозрюють у розтраті $17 мільйонів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали Мартиненка в позаминулий четвер.

Прокурори просили для екс-нардепа або тримання під вартою, або заставу у вигляді 300 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Однак, як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", суд відпустив Мартиненко під особисту відповідальність одразу 15 нардепів, попросивши здати паспорти і заборонивши спілкуватися з будь-якими фігурантами справи.

За Мартиненка поручилися Віктор Логвінський, який підкреслив, що кримінальне розслідування НАБУ саме по собі не є підставою для арешту людини і ще 14 депутатів, а також міністри Ігор Жданов, Остап Семерак, Лілія Гриневич та Володимир Омелян.

Мартиненко розповів про враження від умов, в яких його утримували протягом двох ночей у слідчому ізоляторі після затримання детективами НАБУ.