Корейські вчені знайшли спосіб регулювати апетит людини шляхом впливу на один з природних механізмів.

Про це пише " PLoS Biology".

За регуляцію апетиту відповідає кофермент тетрагідробіоптерин (BH4) та невелика область у проміжному мозку – гіпоталамус, який регулює ендокринну діяльність мозку. Голод та ситість регулюють нейрони дугоподібного ядра.

Сигнали про ситість поступають до головного мозку за допомогою гормону лептину, які надходять через нейрони від жирової тканини та травної системи. А синтез цього гормону клітинами жирової тканини визначає рівень насиченості організму їжею.

Корейські спеціалісти в ході експериментів на дрозофілах вивчили механізм регуляції харчової поведінки. Вчені намагалися знайти так звані молекулярні мішені, "вимкнення" яких могло б змінити механізм харчової поведінки.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Згідно експерименту, якщо в організмі "придушити" гени, що кодують тетрагідробіоптерин BH4 у жировій тканині (коферменти, які беруть участь в ряді важливих біохімічних процесах), організм стрімко почав запасатися жиром, наприклад, дрозофіли більше "налягали" на підсолоджену воду.

Проте за словами спеціалістів, апетит людини збільшується, якщо різко знизити калорійність продуктів, у такому випадку організм починає активно накопичувати дефіцитну енергію.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", відомі моделі порадили, як скинути ненависні кілограми всього за кілька днів.