Німецький фахівець в галузі залізничного сполучення Штефан Хофсаес отримав посаду радника міністра інфраструктури України.

Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в Facebook.

Він зазначив,що співробітництво України з Мінтрансом Німеччині триває.

"Ми рівняємося на наших європейських колег і їх досвід. З сьогоднішнього дня в нашій команді буде чоловік, який працював над проектами розвитку залізничного сполучення і метро по всьому світу: від швидкісного залізничного сполучення в Нідерландах і Пекіні, до підземки в Пуерто-Ріко. Я маю на увазі німецького експерта Штефана Хофсаеса, який став моїм радником", - написав міністр.

Пивоварський вважає, що залучення іноземних експертів у транспортну сферу допоможе країні швидше та ефективніше пройти реформи. Тому що "не треба винаходити велосипед і можна вчитися на чужих помилках і досягненнях".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Німецький фахівець займе високу посаду в НБУ

Хофсаес, окрім профільної освіти, має 25-річний досвід у сфері залізниці. З них 15 він займав керівні посади.

Одним з питань, яке курируватиме німецький фахівець, буде створення вантажної компанії в рамках ПАТ "Українська залізниця".

Нагадаємо, аудиторська і консалтингова компанія Deloitte оцінила активи "Укрзалізниці" в 245 мільярдів гривень без урахування анексованого Криму та зони проведення АТО.