Кабінет Міністрів підтримав рішення щодо збільшення оборонного бюджету наступного року на рівні п'яти відсотків від валового внутрішнього продукту.

Про це повідомив директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федічев в ефірі "5 каналу".

"Станом на вересень 2014 року ми мали можливість мати у складі сил Антитерористичної операції всього до 50 боєздатних батальйонів. У вересні 2015 року — втричі більше — до 150 навчених, екіпірованих, всебічно забезпечених батальйонів", — зазначив він.

Цього року, за його словами, на фінансування Збройних сил виділено 45 мільярдів гривень.

Він додав , що за підвищенням боєздатності українських військових стоять неймовірні зусилля всього народу України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Родини загиблих учасників АТО отримають житло до кінця року

"Саме народ України дав у 2015 році на фінансування Збройних Сил рекордний бюджет за часи незалежності — майже 45 млрд грн. Кабінет міністрів підтримав збільшення оборонного бюджету в 2016 році на рівні 5% від валового внутрішнього продукту. Це громадянський подвиг українського народу", - наголосив Федічев.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко повідомив, що економічний спад в Україні знижується, а банково-фінансова система поступово стабілізується.