Арсеній Яценюк наказав провести розслідування стосовно митниць та фіскальної служби по всіх публікаціях ЗМІ щодо корупції протягом останніх трьох місяців. Найняти нових керівників мають так, як це зробили в патрульній поліції.

"Нам треба виправити ті жахливі помилки, які ми припустили на митниці. Мова йде про абсолютно не прозорий і корумпований порядок розмитнення товарів. Сьогодні ми запроваджуємо єдину формулу, єдиний підхід у розмитненні товарів по всій Україні", - заявив сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр.

Також Яценюк закликав провести розслідування по всіх фактах, які були згадані у ЗМІ щодо діяльності, як керівництва ДФС, так і її місцевих філій.

"Проста зміна керівництва не призводить до покращення роботи ні Фіскальної служби, ні митниці, ні будь якої іншої служби. В деяких установах за останній рік ми змінювали керівництво вже двічі чи тричі. Без радикальної зміни системи ми будемо міняти тільки прізвища та таблички. Найкращій взірець того, як треба діяти – це патрульна поліція. Виводьте всіх за штат, набирайте керівників й заступників – виключно через тести й прозорий конкурс", - звернувся прем'єр до керівника ДФС Романа Насірова.

Читайте також: З 15 вересня Держказначейство звітуватиме за кожну копійку

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що скандал у Фіскальній службі розпочався після відправлення у відставку заступника голови відомства Констянтина Лікарчука. Він звинуватив свого начальника в тому, що його звільнили через виявлення корупційних схем на митниці, та звинуватив боса у володінні квартирою у Лондоні, яка не була вказана в декларації. Насіров, в свою чергу, повідомив, що факти корупційних злочинів Лікарчука вже відправлені правоохоронним органам.

Раніше Арсеній Яценюк пообіцяв ліквідувати податкову міліцію, замінив її Державною службою фінансових розслідувань.